Lindas berättelse

Både jag och Mats kommer från ett tidigare långvarigt förhållande där vi varit tillsammans länge med den som är pappa/mamma till barnen. Men ibland, av olika anledningar, så glider man ifrån varandra och väljer att separera. Fast man är överens så är det ett svårt och väldigt jobbigt beslut att ta. Men det blev  bra till slut...

Idag är det dejting på internet som gäller för många, och vi har båda hunnit testa på detta. Och där kan jag säga er att det finns alla möjliga modeller av människor. Givetvis en hel del fina människor också (i och med att vi båda testat :) ) men det gäller ju att lyckas hitta guldkornen bland alla andra.  

Som singel valde jag att gå med i en facebookgrupp som heter Singel mingel Piteå. Det är en grupp där singlar kan komma med förslag på saker att hitta på tillsammans, t ex grilla, åka skidor eller gå ut på krogen. Jag och en kompis var med i denna grupp och vi valde att haka på när man anordnade en tillställning i Luleå tillsammans med gruppen singel mingel Luleå. Förfest och sedan ut på Savoy. Vi fixade chaufför och hade en trevlig utekväll. Efter det så valde jag att gå med i även denna grupp, för att se om Luleås singlar skulle anordna några trevliga aktiviteter som man kanske kunde tänka sig att följa med på.  Och det var väl tur det…

För det är tack vare den gruppen, som jag och Mats har träffats. Jag hade aldrig träffat Mats tidigare och vi har inga gemensamma bekanta. Så chansen var rätt liten att vi skulle springa på varandra.

Mats visade sig också vara medlem och satt en eftermiddag och tittade i medlemslistan på alla som var med i gruppen. Och tänk, bland alla människor, alla bilderna som är så små i en telefon, så lyckades han hitta min och stannade till. Men han vågade inte skriva något. Men kunde (som tur var) inte släppa mig i tanken, så han tog mod till sig och skickade ett meddelande på morgonen den 19 september 2016, Men vad skriver man till någon som man inte känner, som man aldrig har träffat…jo, han skrev kort och gott ”Hejsan :)” .

På kvällen  såg jag meddelandet, eller ordet hejsan. Jag försökte gå in och titta på Mats sida för att ta reda på vem det är, men då hans sida inte var ”öppen” och vi inte hade några bekanta, så gick det inte att ta reda på så mycket. Men han såg bra ut på bild i alla fall :).

Om man inte vågar, så kan man inte vinna, så jag funderade på vad man svarar på ett hejsan, så jag svarade ”Hej :)”.

Och på den vägen började det. Mats är en underbar människa med hjärtat på rätt ställe. Det gick så lätt att prata med honom och man behövde inte göra sig till eller fundera på vad man skulle skriva eller säga. Det var väldigt lätt att vara sig själv.  

Mats var den som var modig och tog första steget till att ta kontakt. Så var jag den som först föreslog att träffas ”IRL” för fika efter 5 dagar. Och efter det så…ja, nu är det snart bröllop :)

Det är inte alltid lätt att bygga ihop ”nya familjer”. Det är inte bara mellan mig och Mats som det ska fungera, utan det ska även fungera med barnen. Det har underlättat massor att både mina och Mats barn är underbara på alla sätt och vis och fungerar bra tillsammans med både oss och varandra. Vi är verkligen lyckligt lottade!

Tack Mats för att du vågade!  Du är min vän, min älskling och min klippa!  

 

Och till alla er som är singel och inte hittat kärleken. Ge inte upp, den kan komma när du minst anar det. Och då kan den få er att göra saker som ni aldrig trott ni skulle göra, som t ex lämna Piteå för Luleå.

Plötsligt kan det komma ett Hejsan :). Men kom ihåg, att ibland måste du vara den som tar första steget till detta.